Arhiva za ‘Performans’ kategoriju

Konzumiram, dakle postojim – Premijera i prva repriza

February 2, 2014 - 9:01 am Nema komentara

bilbord KONZUMIRAM DAKLE POSTOJIM

SKC i Cirkusfera predstavljaju

Konzumiram, dakle postojim

Teatar jedne klovnice
Autorka: Ivana Koraksić

6. i 11. februar u 20.00h velika sala
Studentski kulturni centar, Kralja Milana 48

Tu gde je počela Marina Abramović
U SKC-u
Imate priliku da vidite
Jednu klovnicu sa crvenim nosem
U šopingu
& much more.

Dođite da konzumirate kvalitetnu umetnost i prefinjenu zabavu.
6 scena u jednoj večeri.
Preskočite jedno veče na fejsu,
I vidimo se na ovome plejsu.

Yes.Yes.Yes.
I love you all.

Godina 2014. Kataklizma.
Korporativna mas hipnoza ljudi – konzumera. Virus kupovine se širi. Planetu Zemlju je zahvatila autoimuna bolest ljudske duše. Samouništenje je blizu.
Neopterećena globalnim problemima, klovnica Mirabel jednostavno želi da udahne sveže recikliranog vazduha u novootvorenom šoping centru Kozmo i popije na miru jednu kafu.

Saradnici: Nikola MIjatović i Dušan Murić

Podržano od Sekretarijata za kulturu grada Beograda

Bookmark and Share

Društvo mrtvih srpskih pesnika

October 22, 2013 - 7:15 am Nema komentara

kultura_u_protestu

U okviru kampanje “Kultura u protestu” Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije ,

Cirkusfera predstavlja:

Društvo mrtvih srpskih pesnika

Mala ulična akcija i šetnja

Trg Nikole Pašića četvrtak 24.10.2013. u 17h

Dragi građani,seljaci, postindustrijski radnici i neradnici, prijatelji,neprijatelji i rođaci! Dođite na spektakularno Dada Raskrinkavanje preraspodele robovanja u tranzicionoj burazersko partijskoj ekonomiji naplativih sloboda i likvidnog duha.

Očekujemo od države da u roku od X dana izgradi srpsku privredu, razvije proizvodnju, izvoz, i zaposli Y ljudi, kako bi se u budžetu stvorio novac za kulturu !

Osim toga usled pojave učestalih protesta, nudimo svoje umetničko protestvovanje onima koji su umorni za protest. Za određenu finansijsku naknadu, izvodimo za vas uzorke protestnih koreografija i diskursa, podižemo pesnice ka uzrocima.

Povoljno se iznajmljujemo za proteste radnika, malinara, mlekara, rudara,učitelja, manekenki, policajaca, milionera, i ostalih ugroženih grupa, i nudimo usluge kulture u vidu odabranih kulturno umetničkih vradžbina i rutina. U tom smislu očekujemo porast izvođačke tražnje i umetničkih kapaciteta.

Ovaj performans sponzoriše Fond za otvoreno društvo, dakle mi smo strani plaćenici. Ali to ne mora da bude tako! Mi želimo da nas plaća srpski konzument!

Stanica, servis za savremeni ples, Karkatag kolektiv i Cirkusfera pozivaju vas na prvi Kup društva mrtvih srpskih pesnika. Jedan na jedan i dva na dva, 2×3min.

Autori: Dušan Murić i Ivana Koraksić

Izvođači: Milan Manić, Petar Nikolić, Ana Dimitrijević, Marko Dimitrijević, Aleksandar Popović, Dušan Murić i Ivana Koraksić

Bookmark and Share

POSETIOCI

January 15, 2013 - 11:06 am Nema komentara

Cirkusfera i KC Rex Vas pozivaju 24. i 25. januara na performans savremenog cirkusa

POSETIOCI

poster-net-1


Grupa „Cirkusfera“ predstavlja duo performans „Posetioci“ koji kombinacijom fizičkog teatra, manipulacije objektima, ekvilibrizma i muzike odlazi još jedan korak dalje u istraživanju savremenog cirkusa.

„Posetioci“ akcenat stavljaju na pristup zvuku koji je krajnje eksperimentalan i nastaje na licu mesta kroz ozvučavanje pokreta performera, kao i rekvizita koji se koriste. Zvučni „moduli“ skakanja po pokretnoj trambolini, hodanja po žici, čudnih vozila, kablova, kaoscilatora beleže se tokom performansa i nadograđuju u kompleksan finalni izraz.

Ljubitelji muzike, eksperimentalnog zvuka, radio drama, savremenog baleta i/ili cirkusa u ovoj predstavi će zajedno sa „Posetiocioma“ moći da osete sinergiju umetničkih disciplina koja će otvoriti još jedno polje za praksu savremenog cirkusa.

Ko su Posetioci? Šta su Posetioci? Gde su Posetioci? Bez logike, bez razloga zaglavljeni u prostoru ili je to samo mašta, nocna mora…njihov svet? vaš? ili…? da li su u limbu? Postoji li izlaz odatle, da li će se ikad završiti, da li se išta objašnjava ili se samo ponavlja i ponavlja i ponavlja…Pitanje je naše memorije, našeg sećanja šta je bilo pre, bez razumevanja šta je sada, bez znanja šta će biti posle………Posetioci su u našim glavama…..!!!

Ova predstava ujedno predstavlja i uvod u Cirkusferinu sezonu 2013 i najavljuje projekat CIRKOBALKAN koji će se u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom i u partnerstvu sa organizacijama Cirk’Oblique (Carcassonne, Francuska) i Cirkorama (Zagreb, Hrvatska) održati u maju 2013. godine u Beogradu.

Autori i izvođači: Filip Jevtić i Milan Manić
Izrada konstrukcije i vozila: Filip Jevtić, Milan Manić i Karkatag kolektiv
Kostim: Filip Jevtić

VREME I MESTO:

Četvrtak, 24.01.2013. 20h ( Otvorena pretpremijera )
Petak, 25.01.2013. 20h ( Premijera )

KC REX, Jevrejska 16

Finansijska podrška Ministarstvo kulture i informisanja R.Srbije.
Zahvaljujemo se KC Rex i Malom pozorištu „Duško Radović“ na ustupanju prostora, kao i Karkatag kolektivu na tehničkoj podršci.

youtube downloader

Bookmark and Share

Kabare “Spontana” – novi koncept

December 5, 2012 - 9:08 pm Nema komentara

Predstavljamo potpuno novi koncept Kabare Spontana.
Doživite najzanimljivije putovanje u vašem životu.

Subota, 08.12.2012. u 21h, prostor Cirkusfere.
ulaz: 150din.

Print

Bookmark and Share