Arhiva za ‘Projekti’ kategoriju

POSETIOCI

January 15, 2013 - 11:06 am Nema komentara

Cirkusfera i KC Rex Vas pozivaju 24. i 25. januara na performans savremenog cirkusa

POSETIOCI

poster-net-1


Grupa „Cirkusfera“ predstavlja duo performans „Posetioci“ koji kombinacijom fizičkog teatra, manipulacije objektima, ekvilibrizma i muzike odlazi još jedan korak dalje u istraživanju savremenog cirkusa.

„Posetioci“ akcenat stavljaju na pristup zvuku koji je krajnje eksperimentalan i nastaje na licu mesta kroz ozvučavanje pokreta performera, kao i rekvizita koji se koriste. Zvučni „moduli“ skakanja po pokretnoj trambolini, hodanja po žici, čudnih vozila, kablova, kaoscilatora beleže se tokom performansa i nadograđuju u kompleksan finalni izraz.

Ljubitelji muzike, eksperimentalnog zvuka, radio drama, savremenog baleta i/ili cirkusa u ovoj predstavi će zajedno sa „Posetiocioma“ moći da osete sinergiju umetničkih disciplina koja će otvoriti još jedno polje za praksu savremenog cirkusa.

Ko su Posetioci? Šta su Posetioci? Gde su Posetioci? Bez logike, bez razloga zaglavljeni u prostoru ili je to samo mašta, nocna mora…njihov svet? vaš? ili…? da li su u limbu? Postoji li izlaz odatle, da li će se ikad završiti, da li se išta objašnjava ili se samo ponavlja i ponavlja i ponavlja…Pitanje je naše memorije, našeg sećanja šta je bilo pre, bez razumevanja šta je sada, bez znanja šta će biti posle………Posetioci su u našim glavama…..!!!

Ova predstava ujedno predstavlja i uvod u Cirkusferinu sezonu 2013 i najavljuje projekat CIRKOBALKAN koji će se u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom i u partnerstvu sa organizacijama Cirk’Oblique (Carcassonne, Francuska) i Cirkorama (Zagreb, Hrvatska) održati u maju 2013. godine u Beogradu.

Autori i izvođači: Filip Jevtić i Milan Manić
Izrada konstrukcije i vozila: Filip Jevtić, Milan Manić i Karkatag kolektiv
Kostim: Filip Jevtić

VREME I MESTO:

Četvrtak, 24.01.2013. 20h ( Otvorena pretpremijera )
Petak, 25.01.2013. 20h ( Premijera )

KC REX, Jevrejska 16

Finansijska podrška Ministarstvo kulture i informisanja R.Srbije.
Zahvaljujemo se KC Rex i Malom pozorištu „Duško Radović“ na ustupanju prostora, kao i Karkatag kolektivu na tehničkoj podršci.

youtube downloader

Bookmark and Share

Cirkus Ekoloških Veština

October 4, 2011 - 7:48 pm Nema komentara


Cirkus Ekoloških Veština

Bookmark and Share

CIRKUS SUNCE – Letnja škola žongliranja

June 5, 2010 - 7:44 pm 1 Komentar

Cirkusfera organizuje letnju školu žongliranja za sve učenike beogradskih srednjih škola. Projekat se realizuje uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Savski Venac
Učešće je besplatno za sve srednjoškolce koji su zinteresovani da se okušaju u akrobatskim i žonglerskim veštinama. Svi koji su radoznali i željni znanja imaće priliku da nauče novu veštinu, kreativno iskoriste svoje slobodno vreme družeći se sa svojim vršnjacima, iz raznih srednjih škola i sebe pripreme za novu školsku godinu vežbajući upornost i koncentraciju. (more…)

Bookmark and Share

Oj, Srbijo medju šljivama!

May 16, 2010 - 8:35 pm Nema komentara

_IGP3546Pogledajte fotografije sa predstave “Oj, Srbijo medju šljivama!”

Fotografije»

Bookmark and Share