Arhiva za December, 2008

Smederevska jesen

December 29, 2008 - 1:43 pm Nema komentara

Smederevska jesen, trodnevna turističko-privredna manifestacija posvećena dobroj berbi grožđa i vinu. Povorka muzičara, glumaca, žonglera, vitezova, podanika u srednjevekovnim kostimima predvođenih despotskim parom Branković, prolazi gradskim jezgrom i završava na centralnom gradskom trgu praćena muzičkim programom.

Pogledajte fotografije sa ovog događaja »

(more…)

Bookmark and Share

Festival uličnih svirača – Novi Sad

December 23, 2008 - 2:47 pm Nema komentara

Internacionalni Festival ulicnih svirača u Novom Sadu je manifestacija revijalnog karaktera koja okuplja najbolje ulične umetnike, pre svega muzičare iz celog sveta. Mediji ga opisuju kao “povratak karnevalske atmosfere na ulice grada“. Održava se svake godine, početkom septembra i animira ulice i trgove centra Novog Sada.

(more…)

Bookmark and Share

Festival ulučnih čarobnjaka – FUČ 2008

December 18, 2008 - 11:52 pm 2 Komentara

Pulski Festival uličnih čarobnjaka (FUČ) je festival profesionalnih umetnika i družina koje deluju izvan institucionalizovanih pozorišta i cirkusa. Višednevni kuturno-umetnički događaj, prikazuje savremene pristupe uličnom pozorištu, oslanjajući se na svetski trend koji sledi kombinovanje muzike, plesa i žongliranja sa zahtevnim cirkuskim veštinama kao što su hodanje po žici i kanapu, rad na trapezu i sa svilom, akrobacije i sl.

(more…)

Bookmark and Share