Arhiva za January, 2009

CIRKUSFERA Radionice

January 25, 2009 - 2:01 pm Nema komentara

CIRKUSFERA u saradnji sa Ministarstvom kulture Republike Srbije, Grupom 484 i Kulturnim centrom Rex, u okviru projekta Interkulturni dijalog, ce odrzati pet vikend radionica  romima, povratnicima iz Evropskih zemalja, uzrasta od 11 do 15 godina.  Radionice počinju 8. februara i trajace narednih pet vikenda u prostorijama Kulturnog centra Rex. Radionice ce se održavati u vremenskom periodu od 11h do 15h svake nedelje.

Bookmark and Share

CIRKUSFERA Video

January 25, 2009 - 1:41 pm Nema komentara

CIRKUSFERA Video – sreda, 25. februar, 20:00, Kulturni centar REX
Po prvi put, publika u Beogradu ima priliku da se sretne sa ovakvim vidom prezentovanja Novog cirkusa – CIRKUSFERA Video. Novi cirkus je telesna i vizuelna forma koja se jasno razlikuje od pozorišta i plesa, ali uključuje znanja i tehnike iz obe ove oblasti kombinujući ih na specifičan način. Zahvaljujući toj jedinstvenoj kombinaciji pokreta, različitih veština i znanja, cirkus danas ima jednu sasvim novu formu. U potrazi za povezivanjem priče i trika, a sa željom da promovišu ovu vrstu umetnosti, naši umetnici će vam predstaviti najnovije trendove i dostignuća na savremenoj svetskoj cirkuskoj sceni preko pažljivo izabranih video snimaka.

Očekujemo Vas u sredu, 25. februara u 20:00 u Kulturnom centru REX.

Bookmark and Share

Trenchtown

January 25, 2009 - 1:30 pm Nema komentara

Trenchtown festival” je muzički festival, nove generacije, nastao u petooktobarkoj Srbiji sa željom da se mladima i Subotici pruži nešto novo, moderno i autentično. Subotica, festivalski grad sa reputacijom inovativog i dobro organizovanog, osamdestih je sa svojim festivalom Omladine, bio jedan od značajnih gradova na muzičkoj mapi bivše nam države. Na krilima promena grupa mladih ljudi odučuje se na poduhvat obnove festivalskog miljea grada i započinje projekat “Trenchtown”.

Fotografije sa ovog događaja »

(more…)

Bookmark and Share

Svetski dan žonglera

January 24, 2009 - 4:22 pm Nema komentara

Svetski Dan zonglera se tradicionalno obelezava 18tog juna. Godine 2006te dan zonglera obelezen je i u Srbiji. Na taj dan odlucili smo se da na trgu Repulike u Beogradu okupimo zonglere i pozovemo sve ljude dobre volje da zajedno sa nama proslave ovaj radostan dan. Zeleli smo da pokazemo da uprkos svim problemima koji su zadesili nas i nasu zamlju mozemo da isplivamo i budemo deo sveta. Uz dobru muziku, dobro raspolozenje i opste sarenilo trudili smo se da svim prisutnim ljudima budemo dobri domacini te im priredimo dobar provod a uz to i sve zainteresovane naucimo osnovama zongliranja.

Fotografije sa ovog dešavanja »

Bookmark and Share