Arhiva za November, 2011

Novembar Nemačke Kulture

November 26, 2011 - 4:52 pm Nema komentara

Pozivamo Vas na Manifestaciju Novembar Nemačke Kulture
Cirkusfera će izvesti svoj performans uz pratnju našeg sjajnog TIĆU sastava.
28.11.2011. u 20h
UK Parobrod
Kapetan Mišina 6a
Ulaz slobodan

Vise o manifestaciji: http://www.ukparobrod.rs/na-pocetnoj/omnibus-berlin-manifestacija-novembar-nemacke-kulture

omnibus berlin

Bookmark and Share

Vege kafe

November 21, 2011 - 5:43 pm Nema komentara

“SUBOTOM OKREĆEMO NOVI LIST”

Pozivamo Vas na novo tematsko veče “Vege Cafe”, koje će se održavati svake subote u prostoru CIRKUSFERE.

Uživaćete u specijalitetima veganske kuhinje, prijatnoj atmosferi našeg prostora, prepoznatljivim performansima obogaćenim uvek originalnim zvukom naših muzičara …

Trudićemo se da svake subote uvedemo nove, dinamične sadržaje prepoznatljive za CIRKUSFERU.

Ovoga puta: Subota 26.11.2011 od 20h

+ Percussion JAM Session – šuške, zvečke, palice, triangli … svi su dobrodošli da isprobaju perkusije i pridruže se JAM-u.

+ MARIE MERCADAL improv feat TIĆU – Francuska umetnica Marie Mercadal, koja je održala radionice trapeza u CIRUSFERI, izvešće performans uz pratnju benda TIĆU.

Subota Vege Kafe  21.11.2011

Pa DOBRODOŠLI :)

Bookmark and Share

Performans na trapezu – “Kao kap vode u ženskoj torbici”

November 16, 2011 - 9:22 am Nema komentara

CIRKUSFERA Vas poziva na performans:
“Kao kap vode u ženskoj torbici”
četvrtak 17.11.2011 u 21h, prostor Cirkusfere, zgrada BIGZ-a, VI sprat
ulaz: besplatan

“Da su moje suze novac bila bih bogata…a možda bi ste bili i vi…”

U sklopu projekta „Laboratorija cirkuske umetnosti“, francuska umetnica Marie Mercadal će 17.11.2011,sa početkom u 21h, u prostoru Cirkusfere izvesti svoj solo performans “Kao kap vode u ženskoj torbici”, trajanje 20 min. Luckasta trapezistkinja s metafizičkog oblaka priča o svom manjku nežnosti. Uhvaćena u apsurd svakodnevnice kroz humor otkriva svoje slabosti i vrtoglavice…Od cirkuskog početka do delića poetskog života u kojem prepričava svoja sećanja, želje, utopije…” Da su moje suze novac bila bih bogata,,, a možda bi ste bili i vi…”Neuspesi koji se nižu…to je drama koja našu heroinu prvo vodi do krize a zatim do ispovesti. Prepričava svoj život I svoje anegdote sasvim ležerno, izmamljujući smeh koji zapravo prekriva želju za suzama, tugu.” Kad nam nije dobro, nema nikog, to je ošte poznato…u svakom slučaju ni ja više nemam vremena…I ja sam pomalo kao I vi…”

Adaptacija Marie Mercadal ostvarena prema delu “Čitav dan među drvećem” Margerit Diras.

Program realizovan u saradnji sa Udruženjem Cirkorama iz Zagreba uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Bookmark and Share

Radionica vazdušnih akrobacija – Trapez

November 4, 2011 - 2:14 pm Nema komentara

“Laboratorija cirkuske umetnosti”

Radionica vazdušnih akrobacija – Trapez

U sklopu projekta „Laboratorija cirkuske umetnosti“, Cirkusfera u saradnji sa Udruženjem Cirkorama iz Zagreba, vas poziva na radionicu trapeza francuske umetnice Marie Mercadal.

Radionica je bazirana na pristupu trapezu kroz plesni pokret, osvešćavanju tela i položaju tela u vazduhu, na osećajima i različitim ritmovima, kao i usmeravanju polaznika na izgrađivanju sopstvenog stila u radu na trapezu. Uz učenje i utvrđivanje osnovnih figura radiće se i na osmišljavanju novih. Rad na zemlji će biti jednako zastupljen I isprepleten sa radom u vazduhu.
Namenjena je svim zainteresovanim početnicima i iskusnim akrobatama, kao osobama koje se bave akrobacijama na svili ili konopcu.
Osobe koje imaju fizičkih problema su dobrodošle, uz obavezu da pri prijavljivanju ili na početku radionice naglase svoje poteškoće, kako bi se vežbe prilagodile i izbeglo povređivanje.
Marie Mercadal je svestrana francuska umetnica i art terapeut koja iza sebe ima niz uspeha u radu na svim poljima cirkuske umetnosti, kako izvođačkim tako i edukativnim.

Radionica će se održati u periodu od 14-18.11. 2011. u prostoru Cirkusfere ( zgrada BIGZa, VI sprat ).
Trajanje radionice je 3 sata dnevno.
Participacija 2000 dinara.
Broj polaznika ograničen.
PRIJAVA Radionica vazdušnih akrobacija – Trapez/ prijava

“ Da su moje suze novac bila bih bogata…a možda bi ste bili i vi…”

U okviru svog gostovanja Marie Mercadal će 17.11.2011,sa početkom u 21h, u prostoru Cirkusfere izvesti svoj solo performans “Kao kap vode u ženskoj torbici”, trajanje 20 min.

Luckasta trapezistkinja s metafizičkog oblaka priča o svom manjku nežnosti. Uhvaćena u apsurd svakodnevnice kroz humor otkriva svoje slabosti i vrtoglavice…Od cirkuskog početka do delića poetskog života u kojem prepričava svoja sećanja, želje, utopije…” Da su moje suze novac bila bih bogata,,, a možda bi ste bili i vi…”Neuspesi koji se nižu…to je drama koja našu heroinu prvo vodi do krize a zatim do ispovesti. Prepričava svoj život I svoje anegdote sasvim ležerno, izmamljujući smeh koji zapravo prekriva želju za suzama, tugu.” Kad nam nije dobro, nema nikog, to je ošte poznato…u svakom slučaju ni ja više nemam vremena…I ja sam pomalo kao I vi…”

Adaptacija Marie Mercadal ostvarena prema delu “Čitav dan među drvećem” Margerit Diras.

Program realizovan u saradnji sa Udruženjem Cirkorama iz Zagreba uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Bookmark and Share