Radionice vazdušnih veština – SVILA i RING

October 19, 2010 - 9:45 pm Nema komentara

U sklopu projekta

„ Laboratorija cirkuske umetnosti“

Od 06.11. do 11.11. 2010. će se održati:

RADIONICA VAZDUŠNIH AKROBACIJA
akrobatska tkanina („ svila“ ) i akrobatski prsten („ ring“ )
instruktorka: Jadranka Žinić Mijatović

Radionica je namenjena svima koji poseduju osnovno znanje iz vazdušnih akrobacija na tkanini (”svili”) i svima koji se žele upoznati sa akrobatskim prstenom (”ring” -om) ili unaprediti već stečenu veštinu na istom.
Rad će se temeljiti na vežbama koje razvijaju snagu, gipkost i koordinaciju, zavisno od individualnih mogućnosti polaznika/ica, kao i na istraživanju pokreta kroz različite figure na svakom od rekvizita. Kroz petodnevnu vežbu polaznici će pokušati da savladane figure povežu u kratke koreografije koje će im poslužiti kao osnova za dalji samostalni rad.

U zavisnosti od napredovanja grupe, poslednjeg dana radionice polaznici/ce će moći da prezentuju naučeno kroz kratki show.

Prijavljivanje do 03.11.2010.godine i broj polaznika/ca je ograničen!

PRIJAVA ZA RADIONICE SVILE I RING-a

Uzrast: od 12 do 40 godina
Trajanje: 4-5 sati dnevno ( zavisno od kondicije grupe) s pauzom po dogovoru.
Svakog dana od 12h do 17h

Potrebno je poneti udobnu sportsku odeću i obuću.

*Napomena: Osnova akrobacija na tkanini – “svili” podrazumeva poznavanje penjanja na istu.

ring-solosvila-soloJadranka Žinić Mijatović se bavi vazdušnim akrobacijama od 2002. godine. Iskustvo je sticala na Akrobatskim susretima u Berlinu, Akrobatskim susretima u Oldenburgu, radionicama Aneline Gotsalk iz Švajcarske, Gabriele Švab i Lote Group iz Nemačke, Circus Clomp i grupe Radio Isotop iz Holandije. Kao akrobatkinja glumi u nekoliko predstava (Mi djeca s kolodvora ZOO, San Ivanjske noći, Postojani kositreni vojnik, Poppins silazi). Članica je udrženja za razvoj novog cirkusa “Cirkorama“ iz Zagreba i jedna od stalnih instruktora vazdušnih akrobacija u sklopu Autonomnog kulturnog centra Medika u Zagrebu.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije .mkrs

Bookmark and Share

Ostavite komentar