Teorijski razgovori ( o savremenom cirkusu )

Projekat “Teorijski razgovori” obuhvata niz različitih zagovaračnih aktivnosti, od okruglih stolova do predavanja na umetničkim akademijama. Zamišljen kao nastavak osnovnih edukativnih programa,  ovaj projekat usmerava i  ohrabruje stvaralaštvo novih cirkuskih umetnika, među kojima su naši polaznici, kao i studenti umetničkih fakulteta sa kojima u okviru programa i sarađujemo.  

Iako se većinski deo programa ovog projekta oslanja na teoriju i istoriju savremenog cirkusa, u okviru „Teorijskih razgovora” održavaju se i praktične radionice tokom kojih kreiramo nove tačke ili predstave sa velikom pažnjom posvećenom autorskom izrazu i dramaturgiji samog izvođenja.   

Nakon prvog izdanja ovog projekta objavili smo publikaciju u kojoj sumiramo program. Ovo  izdanje projekta obuhvatalo je okrugli sto, predavanja na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i praktičnu radionicu cirkuske dramaturgije na sceni Doma kulture Studentski grad .  

https://cirkusfera.org/wp-content/uploads/2022/05/Teorijski-net-CELO.pdf

Više o utiscima sa radionice možete pogledati na linku 

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture Rep. Srbije i Francuski institut u Beogradu.

Projekat je realizovan u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti, Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu i Domom kulture Studentski grad.