O5 CIRKUS – savremeni cirkus na delu 

17 – 25. maj  

Opet neki cirkus, ali ovoga puta pravi, savremeni cirkus na više mesta u gradu. 

U jeku predizbornih aktivnosti biće kažu „pravi cirkus“! ZATO, u odbranu profesije, u odbranu imena CIRKUS koja već više od 250 godina simbolizuje virtuoznost, posvećenost, umetnost, pa i stil života, želimo da odbranimo pravo značenje ove reči, da se otrgnemo od klišea koji nam se svakodnevno nameće. ZATO kada kažemo cirkus, mislimo na cirkus koji obogaćuje grad, koji nas nasmeje i izazove, cirkus pun rizika a opet i na cirkus kao na sigurno mesto umetnosti i kulture. To je za nas jedini pravi, savremeni cirkus.

 Ako i vama tokom godine nedostaje pravog, savremenog cirkusa,  pozivamo vas, da tokom devet dana zajedno sa nama otkrivate lepotu savremenog cirkusa kroz predstave eminentnih umetnika, kao i kroz govorni, edukativni i drugi prateći program. Umetnici iz Francuske, Brazila, Slovenije i Srbije, kroz nekoliko različitih međunarodnih projekata predstaviće publici i polaznicima radionica svoj doživljaj cirkusa u polju savremene umetnosti. 

Posebnu pažnju i ponos poklanjamo kreativnoj kolaboraciji beogradskih i novosadskih udruženja Cirkusfera, Ludifico i Kreativni pogon kroz aktivnosti u okviru festivala Cirkus danas u Novom sadu, kao i O5 CIRKUS u Beogradu, uz oslonac o projekat CIRKUS=UMETNOST.

Program se održava u Bitef teatru, Malom pozorištu Duško Radović i na platou Muzeja 25. Maj, i u saradnji sa novosadskim organizacijama Ludifico i Kreativni pogon u Novom Sadu. 

LO ptice

40-60

FORA /SPOLJA

KORA

OTISCI