Cirkusferina škola veština „Fabrika novog cirkusa“

Predstavljamo vam Cirkusferinu školu veština pod nazivom „Fabrika novog cirkusa“.

„Fabrika novog cirkusa“ je projekat tokom kog su prvenstveno srenjoškolci ali i student pozvani da sa nama uče i razvijaju cirkuske veštine. U veštine ubrajamo žongliranje, manipulaciju objektima, vazdušne akrobacije, hod po žici, akrobalans, vožnju monocikla, hodanje na štulama. Međutim naša škola pored samih veština nudi i uvid u jedinstveni umetnički izraz koji spaja iskustva kako iz pozorišnih sala tako i sa uličnih nastupa.
Školski sastanci, tj.časovi, dešavaju se dva puta nedeljno. Svake subote od 12:00 do 14:00 u vidu vođenog časa, tokom kog jedan ili više instruktora drže čas. Tokom časa osvaja se njihova veština tj specijalnost; i svakog utorka od 17:30 do 19:30 tzv.otvoreni trening tokom kog polaznici mogu da uvežbavaju već naučeno i da polako biraju svoju omiljenu veštinu kroz koju će se najuspešnije izražavati.
Sama škola traje tokom cele godine, ali njen vrhunac je svakako tokom maja i juna kada se vrši priprema za odlazak u letnji kamp, gde se naši polaznici na nedelju dana susreću sa još dve škole cirkusa, iz Nemačke i iz Francuske. Prošle godine susret se dešavao u Nemačkoj, dok će nas početkom avgusta ove godine ugostiti Francuska cirkuska škola.
Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja škola je besplatna za srednjoškolce.