Demagog

Dođite, dođemo Vam!

Pozivamo demagoge i demagoškinje svih boja, veličina i oblika, da dođu na skup, povodom obeležavanja svetskog dana demagogije, i tim povodom pozivamo vas da proglasimo štrajk!
Štrajk demagoga za novu eru demagogije!

Uprava Upozorenja Demagoga takođe javlja da će štrajk trajati do ispunjenja svih naših zahteva, tj. do sledećeg upozorenja demagoga. Dajte svoj doprinos dekonstrukciji savremenog konceptualnog slepstika, i želimo vam ugodno žuljanje.

*Demagog poziva na štrajk demagoga i nema veze ni sa čim osim sa tim

*širenje demagogije deljenjem letaka demagoga bez izričite dozvole komunalnih službi nije dozvoljeno. Takođe mi se izopštavamo iz situacija da neko iz publike nije platio kartu ili porez ili struju ili pretplatu, a prisustvuje našem prisustvovanju i ne govori da se ne slaže. Ni u kom slučaju ne preuzimamo odgovornost nizakakve posledice. Ukoliko do štrajka dođe ili ne dođe. Dođemo vam. Dođete nam.

Predstava ‘Demagog’ kombinuje savremeni plesni izraz, fizički teatar i cirkuske veštine. Kroz atraktivnu igru tela i objekata u prostoru, uz pomoć demagoških opštih mesta i floskula kreirana je priča o zamagljivanju uzročno posledičnih veza i iskrivljavanju istine i činjenica iz sebičnih interesa i partikularnih koristi. Poseban ton predstavi daje aktivna scenografija (kocke, debla, cunjevi, kravate), koja svojom kombinatorikom kreira dinamičnu vizuelnost i fluidno višeznačje.

Autori i izvođači: Dušan Murić i Milan Manić

Izrada scenografije (kocke): Filip Jevtić

Produkcija: Cirkusfera i Bitef teatar

Podržano od Ministarstva kulture i informisanja R.Srbije