RADIONICA VAZDUŠNIH AKROBACIJA – akrobatska tkanina („svila“) i trapez

Akrobacija na svili predstavlja kombinaciju akrobatskih i plesnih pokreta u vazduhu, koja se klasično izvodi na dve vertikalne tkanine duge minimalno 5 metara. Akrobata u nizu i povezano, u određenoj kombinaciji izvodi razne figure i okrete.
Jednodnevna intenzivana radionica namenjena je prvenstveno onima koji imaju iskustvo u vazdušnim akrobacijama, kao i glumcima i plesačima koji su fizički spremni da se oprobaju u ovoj cirkuskoj disciplini.
Rad će se temeljiti na usavršavanju tehnike i stvaranju sekvence specifične i prilagođene individualnim fizičkim mogućnostima.
Instruktorka: Jadranka Žinić Mijatović, autorka predstave Danse Macabre
Trajanje radionice je 6 sati sa pauzom
Datum: 27.04.2014. od 11h
Kotizacija 1500 rsd
Prijava za radionicu

Jadranka Žinić Mijatović se bavi vazdušnim akrobacijama od 2002. godine. Iskustvo je sticala na Akrobatskim susretima u Berlinu, Akrobatskim susretima u Oldenburgu, radionicama Aneline Gotsalk iz Švajcarske, Gabriele Švab i Lote Group iz Nemačke, Circus Clomp i grupe Radio Isotop iz Holandije. Kao akrobatkinja glumi u nekoliko predstava (Mi djeca s kolodvora ZOO, San Ivanjske noći, Postojani kositreni vojnik, Poppins silazi, Oldness). Članica je udrženja za razvoj novog cirkusa “Cirkorama“ iz Zagreba i jedna od stalnih instruktora vazdušnih akrobacija u sklopu Autonomnog kulturnog centra Medika u Zagrebu.

Podržano od Ministarstva kulture i informisanja R.Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda