Školica savremenog cirkusa

Škola je besplatna i prijave možete obaviti slanjem mejla na cirkusfera@gmail.com. PRIJAVA ZA MLAĐU GRUPU JE ZAVRŠENA.

Škola cirkusa obuhvata niz vikend radionica koje će se održavati u periodu od 3.aprila do 12.juna. Cilj radionica je upoznavanje polaznika sa mnogobrojnim cirkuskim disciplinama koje kroz svoju nesvakidašnju formu pokreta podstiču otkrivanje nestandardnih fizičkih pokreta, kreativnost i razvoj motoričkih sposobnosti. Učesnici su podeljeni u dve starosne grupe kako bi nivo radionice mogao da se prilagodi svakom od polaznika.
Radionice za mlađu grupu su namenjene deci uzrasta od 8-14 godina. Polaznici ovih radionica će kroz rad sa cirkuskim trenerima i nastavnicima učiti različite cirkuske discipline prilagođene uzrastu na osnovnom nivou kao što su: ispitivanje balansa (hod po žici i drugim adekvatnim objektima), trapez, parterna akrobatika (kolut napred/nazad, zvezda…). Radionice će biti organizovane kroz pažnjivo osmišljene poligone za igru, koji pozitivno utiču na prostornu motoriku.
Druga grupa je namenjena omladini uzrasta od 15-22 godine. Polaznici će imati priliku da svake nedelje isprobaju drugu cirkusku disciplinu i da nakon što savladaju osnovni nivo, ekperimentalnim, slobodnim pristupom istraže veštinu koja je na njih ostavila najveći utisak.

Radionice će se održavati:

  • MAGACIN, Kraljevića Marka 4 u periodu od 3. aprila do 24. aprila.
  • KPGT, Radnička 3 u periodu od 7.maja do 12.juna
  • Mlađa grupa od 11h do 12:30h, starija od 13h do 14:30h.

O članovima i predavačima možete pogledati ovde: http://www.cirkusfera.org/umetnici/