LO ptice

Inspirisani pticama, mi se bavimo ljudima. Inspirisani ljudima bavimo se pticama. Inspirisani pozorištem, bavimo se cirkusom. Inspirisani cirkusom, bavimo se pozorištem. Inspirisani igrom, bavimo se igračkom. Inspirisani igračkom, bavimo se igrom.

Ptice ili LO ptice – sve je povezano.

Koristeći različite žonglerske discipline, želimo da ispričamo različite priče. Različitom veličinom loptica koje koristimo, pričamo o različitim događajima kod ptica i kod ljudi. Služeći se apstraktnim, začudnim i pomerenim simbolima tragamo za istinom. A istina je uvek, i u pozorištu, i u cirkusu, i u životu: igra.

Pred kraj detinjstva, želimo da porastemo i dokažemo da smo ozbiljni i veliki, a i veliki mogu da i dalje uživaju u igri, jer igra je zauvek važan deo našeg života. A koja sve značenja igra može imati, otkrivamo u predstavi uz pomoć LO ptica.

LO ptice su maštovita cirkuska stvorenja, koja postoje samo zahvaljujući akrobatskim veštinama glumaca. Ako želite da bolje razumete koji problemi muče LO ptice, potrebno je da se zapitate koliko ste i vi sami slični njima, LO pticama – jer i ljudska bića, kao i ptice – vole da se igraju, a igrajući se mogu da nauče nešto o svetu i o sebi. Ova predstava na duhovit način kroz spoj gesta i metafore postavlja komična pitanja: Vredi li čekati Dodoa? Treba li zaista verovati svakoj priči? Ima li istine na internetu? Može li orao da se ponaša kao Feniks? Da li smo i mi sami kao LO ptice?    

Autor: Danka Sekulović

Izvođači: Filip Stankovski, Milan Manić, Danka Sekulović

Scenograf: Milica Babić

Kompozitor: Miljan Sekulović

Grafički dizajn: Slavica Dolašević

Instruktor žongliranja: Milan Manić

Foto: Belkisa Abdulović

Trajanje: 45’

Uzrast: 5+ 

Predstavu podržao: Sekretarijat za Kulturu grada Beograda.